خوراك يا خوراک به ماده اي اطلاغ مي شود كه پس از مصرف شدن به وسیله جان دار زنده ،قابل هضم و جذب بوده و براي اعمال فيزيولوژيكي مختلف تن قضیه به کار گیری قرار مي گيرد .در يك تعريف علوفه به خوراك هايي اطلاق مي شود كه بيش از 20 درصد adf و يا بيش از 18 درصد فيبر ناپخته داشته و كمتر از 54/1 مگا كالري انرژي خالص شيردهي در كيلوگرم ماده خشك داشته باشند . 


علوفه 

هاي خشك با پروتئين بالا لگوم ها گرانقدر ترين بخش اين تیم از علوفه ها را تشكيل مي دهند .همچنين مخلوط لگوم ها و گراس ها نيز علوفه هايي با درصد پروتئين خام بالاتر از 10 درصد توليد مي كنند . 


يونجه 

ارزش اين گياه صرفا به وجود مواد مغذي آن نيست بلكه تاثير مهمي نيز بر ميزان املاح زمين به ويژه نيتروژن داراست .حدود 70 درصد پروتئين خام و 50 درصد وزن يونجه مربوط به برگ هاست لذا در بازه زمانی حمل و انبارداري بايد به اين نكته دقت داشت . 


يونجه اي كه زود درو گردیده باشد براي تغذيه گاوهاي شيري ،پرواري و گوسفند و يونجه اي كه در فرایند اوليه رشد و قبلی از گل دهي باشد در تغذيه طيور و به ويژه شترمرغ مطلوب می باشد .علوفه يونجه در زمان گل دهي كامل را ميتوان در تغذيه اسب به كار برد . 

پرس پلت

در به کارگیری زياد از يونجه به ويژه در جيره گاوهاي خشك بايد به نسبت كلسيم به فسفر دقت نمود و از مكمل هاي فسفر استفاده كرد .افزودن پودر يونجه به جيره مرغان ضمن خوش رنگ شدن زرده تخم مرغ منجر افزايش جوجه درآوري مي شود . 


شبدرها 

شبدر به دليل داشتن پروتئين بالا ،ارزش غذايي زيادي داراست .بهترين مدت برداشت اين گياه اوايل گل دهي میباشد چرا كه هم توليد و هم مقدار مواد مغذي در تراز خوبي قرار دارند . 


علوفه 

هاي خشك با پروتئين كم از علوفه هاي اين تیم ميتوان به انواع كاه ها ،كرامينه ها و پوسته ها اشاره كرد .اين علوفه ها حاوي مقادير كمي مواد مغذي اند . 


گرامينه 

ها علوفه هايي نظير مرغ ،دم روباه و ساير علوفه هاي فصول گرم در اين تیم قرار مي گيرند .ذرت علوفه اي نيز از خانواده گرامينه است كه اندازه انرژي آن بالا بوده و خوش خوراكي خوبي دارااست .در آب و هواي خشك خیس ميتوان از سورگوم علوفه اي به جاي ذرت علوفه اي براي تهيه سيلو به کار گیری كرد . 


كاه 

ها كاه مشتمل بر ساقه خشك شده گياهان تيره غلات و حبوبات می باشد كه پس از كوبيدن و انقطاع كردن دانه به دست مي آيد .به طور كلي بها كاه از هر گياهي كه به دست مي آيد كم است چراكه كاه موقعي به دست مي آيد كه گياه حداكثر رویش خود را كرده می باشد و تمام مواد مغذي در دانه جمع شده می‌باشد . 


خوراك 

ها و مواد متراكم (كنسانتره ) مكمل 

هاي انرژي اين مواد به خوراك هايي اطلاق مي شود كه كمتر از 20 درصد پروتئين ناپخته داشته و مقدار الياف آنان كمتر از 18 درصد باشد . بیشتر ترين خوراك هايي اين گروه را دانه هاي غلاف تشكيل مي دهند در شرای چه موادي مثل تفاله ها ،ملاس ها و چربي ها نيز در اين رابطه اصلی می باشند . 


دانه 

غلات وجود مقادير زياد كربوهيدرات سهل وآسان الهضم در غلات ،محتويات انرژي آنان را افزايش داده هست اما ميزان پروتئين اين دانه ها كم می باشد .در جيره گاوهاي شيري بايد اين مواد را قبلی از مصرف فرآوري كرد تا پوسته خارجي آنان شكسته گردیده و هضم آن ها خوب تر چهره گيرد .تغذيه دانه كامل و يا ذرات درشت غلات ،باعث كاهش قابليت هضم كل جيره و دفع آن‌ها به رخ كامل از مدفوع مي شود . 


جو 

جو منشاء مناسبي از انرژي و خوراكي ايده آل براي نشخوارككندگان محسوب مي شود .انرژي بالا یار با قابليت تخمير آن در شكمبه باعث افزايش وزن سريع و افزايش توليد و پروتئين شير مي شود .از جو ميتوان بين 25 تا 45 درصد بخش كنسانتره جيره گاوهاي شيري استعمال كرد . 


ذرت 

دانه ذرت به دليل محتواي انرژي بالا وتوليد يكي از غلات پر مصرف در تغذيه دام و طيور میباشد .ارزش انرژي زايي ذرت به نشاسته جانور در بخش آندوسپرم كه عمدتا آميلوپكتين مي باشد و نيز جوانه آن كه بيشترين اندازه روغن ذرت را داراست بستگي داراست . 


گندم 

اين غله از نظر بها غذايي شبيه ساير غلات هست ودر اكثر كشورها به تیتر يكي از منابع مهم انرژي در جيره طيور به شمار مي رود .به کار گیری زياد از گندم آسياب شده موجب چسبندگي نوك ،كاهش هضم و ميزان مصرف مي شود ولي با استعمال از آنزيم یاور با گندم ميتوان سطح ها بالايي از گندم را جايگزين كرد . 


چربي 

مكمل هاي چربي منابع غني انرژي میباشند به طوري كه ميزان انرژي آنان حدودا سه برابر غلات میباشد چربي از منابع مختلفي مثل سويا ،هسته نخل يا خرماي روغني ،پيه ،روغن ماهي و مشتقات به دست مي آيد . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

به یاد استاد وبلاگ پرورش شتر مرغ Dianna استعدادیابی | استعداد | استعدایابی آنلاین مهدی بلاگ علی محمدی پزشکی اطفال Tanner example وب سایت تخصصی مجتبی ریاحی نسب