● 

دست اندرکاران موءثر بر مرگ و میرگوساله ها: ▪ 

اسهال چیزی حدود ۵-۷ درصد گو ساله ها تا نقطه پایان عصر ی رشد تلف می شوند(۳) که متاثر از کارداران تغذیه ای، محفظه و پاتوژنیک هست که رقم قابل توجه و تعیین کننده دراقتصاد گاوداری می باشد . علاوه بر مرگ و میر ،هزینه های معالجه و باز گرداندن دام به حالت نخستین هم هزینه ی قابل دقت را به خویش معطوف می‌نماید .تیتر شده اسهال در سال ۱۹۹۱ ،۲۵۰میلیون دلار برای صنعت گاو شیری امریکا هزینه به دنبال داشته است . 

بخش عمده ای از مرگ و میر در گوساله ها به علت اسهال فیس می دهد که این اسهال می تواند با منشا تغذیه ای و پاتوژنیک باشد . معمو لا‌به‌لا عوامل تغذیه به مقدار کمتر سبب ساز کاهش قوام مدفوع نسبت به عامل ها پاتوژنیک می شود و قابلیت و امکان برگشتبه موقعیت نخستین در آنها آسوده خیس است . گوساله های جدید متولد شده در اثرعواملی مثل ؛محیط غیربهداشتی ، مصرف ناکافی آغوز ،مصرف آغوز یا این که شیر نا مناسب یا مصرف بیش ازحد مستعد ابتلا به اسهال شونده مقدار شیوع پاتوژن های ایجاد کننده ی اسهال هم تاثیرقابل توجهی داراست . از دسته های عمومی می بضاعت و توان به باکتری اشریشیا کلای (که در هفته ی نخستین باعث به اسهال کشنده می شود ) باکتری سالمونلا( از هفته ی نخستین تا هفته یچهارم عمل می نماید ) و ویروس هایرتاویروس و کورناویروس (که به ترتیب از هفته ی نخستین و دو،سه روز نخستین رخداد می افتند و منجر به اسهال آبکی وکشندهمی شوند)اشاره کرد . پیشین ازشروع اسهال آگاهیهایی نظیر آهسته شیر تناول کردن و بازی کردن با شیر وعدم تمایل به نوشیدن،خوردن ودراز کشیدن به پهلوی راست و کاهش مدفوع از آن گزاره می باشند . سپس از بروزاسهال به علت کاهش آب تن و دفع الکترولیتهای واجب وعدم هضم وجذب کافی مواد خوراکی گوساله به شدت شم ضعف می کند در مواردی نیز برهان عفونی واردخون شده وایجاد سپتیسمی می کند که مجموع عوامل فوق سبب مرگ دام می شود ممکن می باشد که دام جان تندرست به در پیروزی ولی به تجربه ثابت گردیده که گاوی که از گوسالگی سوابق اسهال داشته نسبت به گاوهای دیگر در ادامه زندگی جراحت پذیرتر بوده می‌باشد . 

ـ 

اقداماتی که در برهه زمانی اسهال می بایست انجام داد : ۱) 

قطع کردن گوساله آلوده از دیگر گوساله ها ۲) 

جایگزین کردن مایعات با الکترولیت ها جهت بالا بردن قوام مدفوع وتامین نیازدام ۳) 

مصرف شیر والکترولیت به فیس یک درمیان ۴) 

با کمک دامپزشک ادله را شناسایی کنیم و از بین ببریم ▪ 

پنومونی از مورد ها دیگر ساخت کننده مرگ و میر درگوساله ها پنومونی استکه همانآلودگی ریه ها هست . 

گوسالهها با بینی گشوده نفس می کشند وسرفه می کننددر ادامه تب دار می شوند واز خوردن طعام امتناع می نمایند در فیس عدمرسیدگی در بازه زمانی ۴-۳روز تلف می شوند پنومنی با انتقال اجرام بیماری زا از سایر گوساله ها یا گاو هایدیگر منتقل می شود گوساله های که یک بارمبتلا شده اند مبتلا حساسیت بخش اعظم اند ونسبت به اجرام دیگر نیز کثیف می شوند . قرار دادن در جعبه های مجزا،تهویه و رطوبتمناسب مصرف آنتیبیوتیک زیر حیث دام دکتر ودر نهایت تشخیص برهان وفائق آمدن بر آن ازاعمال موثر در مدیر پنومونی می باشد . 

ـ 

روشهای مدیریتی که در کل باعث سالم گوساله می شوند: ۱) 

واکسینه کردن گاو مقابل اشرشیاکلای و ویرو س ها جهت ایجاد وتقویت ایمنیت آغوز ۲) 

اطمینان از سلامتوبهداشتزایمان و تدابیر ویژهدر مدت آلودگی به بدن ۳) 

تغذیه از آغوز با کیفیت تا دوروز ۴) 

غذایتازه تمیز وبا کیفیت ۵) 

مقام کم آب ومناسب برای استراحت و بهرهمندی از هوای تازه ب) 

عامل ها موثربرطول عمرمفید تلیسه ها (از۶ ماه به بعد) سالانه۳۵-۲۵درصد گله های شیری حذف می شوندوبرای مراقبت گله دوشا بایدجانشینهای آن ها ازبین تلیسه های جانور درسالقبل گزینش شوند پس بایددرنظرداشت که هرگونه فعالیت وشدت وضعف مدیریتیدراین زمانبه طورغیرمستقیمبرعملکردتولید ی اثرمعنی داری خواهدگذاشت تیتر شدهکه۲۰-۱۵درصدهزینه های تولیدشیرمربوط به تلیسه های جایگزیناست وبایدتلاش شودتاحتیالامکانتلیسه های باوضعیت بدنی مناسب،زایش درسن قابل پذیرش وسلامت داموتولیدگوسالهوشیرمناسب درزایشاول وهمینطوردرزایش های بعدی ایجادکرد وهرگونه آثارمثبت ومنفیدرزمان ایجاد می تواند ناشی ازدوران تلیسگیباشد .در استراتژی رویش تلیسههابایدامادگی برای تلقیح درسن۱۵-۱۳ماهگی شودکه دام بایدبه۶۰درصدوزنبلوغ جسمیخودرسیده باشد .دررابطه باامتیازبدنیبایدسعی شودکه گوساله هاازابتداچاق نشوندودرحداحتیاج،انرزی وپروتئینمصرف کند .چاقیباعث ارتقاء حجمچربی تن واگرهمراه عدم تامین پروتئین مناسب باشدسبب کوتاهی قد عدمرشداستخوان لگن وتوسعه اندام های تولیدمثلیمی شودکه سن او‌لین تلقیح راافزایش میدهد(باوجوداینکه وزن تن به حدمطلوب رسیده ولی این وزن ناشیازذخائرچربی هست .)ازطرفدیگرچربی بانفوذدرغدد ممانعت فضایی برای گسترش مجاری شیری درآنوکاهش تولیدپساززایش می‌گردد .درصورت آبستنی،زایمان بامشکل مواجه می شودواحتمال ناهنجاری پساززایمان نیزبالامی رود .ازطرف دیگرباتوجه بههزینه بالای خوراک مصرف وعدم نیازدامبه این مقدارخوراک بارهزینه بسیار به بدنه رشد وارد می شودکه قابلقبولنیست .تغذیه ناکافی نیزباعثعدم رشد و سلامت کافی وکاهش ارتفاع قدمت مفیددام می گردد .بایدبااستفاده ازجداول استاندارد احتیاجات دام رابهبهترین نحوبراوردکرد .ازمیانمراحل متعدد تغذیه تراز تلقیح تازایش یک عدد ازبخش های دارای اهمیت تغذیهتلیسه هاست که بایددرهنگام زایمانباامتیازبدنی۳ .۷۵-۳ .۵داشته باشیم .ازطرفدیگراحتیاجات آبستن دراواخرآن بایدمنظورشودهمچنین تغذیه مناسب قبلاززایش جهت عادتدهی به مصرفمیزان مناسب کنسانتره بعدازایش وهمینطورتامین کلسیم وسایرعناصروویتامینهای حتمی برای تولیدآغوزوشیروسلامت داملازم می باشد . 

● 

عامل ها موثر برسلامت تلیسهها تلیسه 

ها به استدلال عدم ایجاد شیر کمتر با نوساناتمتابولیسمیمواجه اند وبا یکمدیریت مطلوب می توانند به راحتی این عصر را طی کنند ؛ این موضوعگا ها سبب بی توجهی رشد دهندگان وبا سوءمدیریت هایی که روی آنها انجام می دهندباعث تولید خلل ها در آنان می شوند که نتایج آن در بازه تلیسه گیوتولیدمواجه پرورشدهندگانخواهد شد از مهم‌ترین مورد ها بحث جایگاه هست که به برهان مسائل رفتاری وجلوگیری از آسیب دیده گی ها وارائه ی مدیریتخوب تغذیه پیشنهاد می شودکه این دام هادر گروه های با حداقل اختلاف سنی ممکن نوع بندی شوند تمیزی 

پرس پلت

و کم آبی بستر تلسیهها ، وجود گل ولای در بستر و چسبیدن آن بهبدن گوساله باعث کاهش سرعت پرورش و تعویقزمان اولی زایش می شود و دام را به بیماری انگلی دچار می کند و ازطرف دیگر باعثتخریب فیزیکی وپاتوژنیک اندام های حرکتی وسمها می شوند


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تجهیزات آشپزخانه صنعتی و راه اندازی رستوران Kelly پونه پلاس Colin recordprinting.parsablog.com کوی عشق آوای دانشجو وبلاگ تخصصی محسن مانشتی liliputi سايت تخصصي sat2hd