مصرف آب در گوسفند ‏ در فصول تابستان، دفعات نوشیدن آب ارتقا می یابد و حتی در موقع وم گوسفند از آشامیدن آب نسبتا گرم با حرارت 63 درجه سانتیگراد نیز مضایقه ‏نمی کند . بهتر هست آب آشامیدنی حداقل 10‏درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد زیرا‏ زیر بودن مرتبه حرارت آب تا صفر درجه، اثرات منفی بر تراکم میکروارگانیسم های شکمبه داشته و فعالیت آنها را کم می نماید که در سود کاهش هضم مواد غذایی را در شکمبه خواهد داشت و گهگاه در میش های آبستن باعث سقط جنین می گردد . میش حامله در وضعیت تغذیه مطلوب معمولا دو برابر زمان نگهداری، آب می نوشد . در آخرها عصر آبستنی حجم آب آشامیدنی در میش افزایش می یابد و در زمان شیردهی از 30 ‏ تا 50‏درصد حد معمول نیز می نماید . فقدان آب توان و سعی حیوان را مختل می سازد و بروز اختلالات مانند سنگهای ادراری در بره های پرواری و حتی مسمومیت های دوران بارداری در میشی ها را تسهیل می کند . 
جدول 
تحت مقدار تقریبی آب در بدن گوسفند را نشان می دهد: 
جدول 
‏- اندازه تقریبی آب در بدن گوسفند 
شرایط 
گوسفند درصد 
آب بره 
پرواری 47 .8 
گوسفند 
لاغر 57 .3 
گوسفد 
پروار 43 .4 
گوسفند 
تماما چاق 35 .2 

بطوریکه گفته شد آب نقشی حساس و غیر قابل انکاری در تن دارد چون که حیوان می تواند نسبتاً تمامی چربی ها و کمتر از نصف پروتئین های خویش را از دست بدهد و هنوز زنده بماند، در صورتیکه با از دست دادن یک پنجم آب تن تلف می شود . 
گوسفند 
‏ میزان مصرف آب آشامیدنی در گوسفند با عوامل متعدد ارتباط دارد: جايگاه ‏حرارت، مقدار بارندگی، میزان فعالیت و تحرک حیوان ، سن، گونه تولید ، میزان پشم و متابولیسم مبنا ای، دفعات نوشیدن آب، مقدار مصرف غذا، سطح تغذیه (خوب یا این که بد)، کیفیت طعام (آبدار و خشک)، ظرفیت مرتع و آب منطقه از جمله عواملی می‌باشند که روی حجم آب آشامیدنی گوسفند اثر بی واسطه دارا‌هستند . 
‏ در حالت طبیعی، میزان آب زمینه نیاز گوسفند در محفظه آب و هوای خشک و چرای آزاد تقریبأ 4 لیتر در روز می‌باشد و در آب و هوای معتدل، نسبت احتیاج گوسفند کمتر و تقریبأ هم اندازه 1 .5 لیتر در روز می باشد . گوسفند ذیل رژیم غذایی اکثر و در رژیم غذایی آبدار ، کمتر به آب احتیاج داراست . علاوه بر این کیفیت علوفه مرتع از حیث سرسبزی و آبدار بودن، احتیاجات گوسفند را از نظر آب کاملأ کاهش خواهد اعطا کرد . 
معمولا برای هر 15‏ راس دام یک آبشخور به طول 45 سانتیمتر با آب پاک زلال ، روشن و سوای عطر با درجه حرارت در میان 10 تا 18 رتبه سانتیگراد در نظر میگیرند که برای جلوگیری از پیدایش بیماریهای انگلی می بایست وضعیت بهداشتی بطور کامل رعایت شود . 

منابع 
تامین آب 
حیوان 
آب مسئله نیاز خود را از سه منشا تامین می کند : آب آ‏شامیدنی : معمولا حیوان آن اندازه آب می نوشد که احتیاج داراست . 
آب جانور درغذا : آب مو جود درغذاها بسیارمتغیر می باشد و ممکن می‌باشد از 600 گرم درکیلوگرم (دربذور) تابیشتراز 900 گرم درکیلوگرم (درمحصولات ریشه ای ) تغییر تحول نماید لذا اندازه آب گیاهان درحال پرورش بستگی به مرحله پرورش و سن آنها داراست . 
آب متابولیکی : که براثر اکسیداسیون مواد آلی حاوی ئیدروژن طعام درهنگام متابولیسم بوجود می آید . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ هواداران رامبد جوان و خندوانه پیکاسو گرافیک Paula server5215 علم . قدرت .خدا Leon محمدعلی قنبری مطالب آموزنده فرانسه فارسی مکان تاریخی