عــلایم 
عمومي بــروز تــب شــیر: 
-از 
دست دادن اشتها 
-عدم 
کار دستگاه گوارش 
-سرد 
شدن گوش ها و خشك شدن پوزه 


علایــم 
اخــتصاصي بــروز تب شــیر: 
-عدم 
تعادل حین رویه رفتن 
-زمین 
گیر شدن گاو که این حالت در سه تراز انجام مي گیرد: 
-ایستادن 
همپا با لرزش 
-افتادن 
روي سینه ها 
-افتادن 
روي پهلو و بي توجه بودن به تحریكات محیطي 


تغییرات بیشتر در خون گاو در گیر به تب شیر مشتمل بر کاهش سطح كلسیم خون هست . حد طبیعي كلسیم در خون گاوهای خشك 8 تا 10 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می باشد . كه این مقدار در حین وضع حمل به كمتر از ٨ میلي گرم در ١٠٠ میلي لیتر خون مي برسد . در گاو دچار به تب شیر مرحله كلسیم خون به 5/4 تا 5/5 میلي گرم در ١٠٠ میلي لیتر خون کاهش مي یابد که این کاهش مرحله كلسیم خون همپا با کاهش فسفر و ارتقاء سطح ها پتاسیم و منیزیم خون مي باشد . 



عــلت 
بــروز تــب شــیر: 
تب شیر در اثر خروج كلسیم از شیوه شیر بعد از آن وضع حمل هم پا با ناتواني گاو در متعادل نگه داشتن تراز كلسیم خون روي مي دهد . ناتواني گاو نسبت به تغییر تحول متابولیسم كلسیم احتمالاً در اثر عدم تعادل كلسیم, فسفر و منیزیم و افزایش مرحله پتاسیم تولید مي شود بطور كلي تب شیر با تعادل آنیونها و كاتیونها در ارتباط مي باشد . 
گاو شیري كلسیم مسئله نیاز خویش را از دو منشاء تامین مي نماید: 
استخوان و جذب كلسیم از دستگاه گوارش . 

در تن تعادل كلسیم به وسیله هورمون پاراتیروئید تهیه و تنظیم مي گردد و كاھش تراز كلسیم خون سبب آزاد سازي این هورمون مي شود، اثرات اکثر این هورمون حركت كلسیم از استخوان به طرف خون است . آزادسازي هورمون پاراتیروئید در گاو در گیر به كمبود كلسیم موجب تحریك 1 و 25 دی هیدروکسی کوله کلسیفرول می شود که سبب ارتقاء جذب كلسیم در روده كوچك می گردد . فرم فعال ویتامین D در گاو دچار به تب شیر ارتقاء مي یابد ولي تأخیر در پاسخ به ارتقا این ویتامین مانع تأثیر مناسب آن مي گردد . 



درمــان: 

رویه مطلوب براي معالجه بیماري تب شیر تزریق وریدي محلول گلوكونات كلسیم مي باشد . 



پــیشگیري: 



رویکرد سنتي پیشگیري از بیماري تب شیر دربرگیرنده محدود نمودن مصرف كلسیم در زمان خشكي گاو مي باشد تا این‌که گاوها نسبت به كمبود كلسیم سازگاري یافته و توانایي مناسبي در پاسخ به احتیاجات بالاي كلسیم در اوایل شیردهی داشته باشند .بنابراین گاوهایی که در زمان خشكي با جیره های محدود از لحاظ كلسیم و فسفر تغذیه گردیده اند استخوان ها و روده كوچك آن ها نسبت به تحریك هورمون پاراتیروئید و ویتامین D جواب مناسبي می دهد . 



جهت محدود كردن مصرف كلسیم در عصر خشكي از روش های ذیل مي بضاعت و توان به کارگیری نمود . 

-کاهش 
مصرف كلسیم به ٥٠ گرم در روز 
-کاهش 
مصرف فسفر به 45 گرم در روز 


تغذیه با علوفه هایی خشبي داراى كلسیم بالا از قبیل یونجه خشك و سیلاژ در دوره خشكي گاوها باید محدودتر گردد و بخشي از یونجه جیره غذایي با گراس ها یا سیلاژ جایگزین شود تا به این ترتیب با محدود نمودن مصرف كلسیم در زمان خشكي از پیدایش تب شیر جلوگیري نمائیم . 

استعمال از مكمل نمک های آنیوني در جیره گاوهای خشك راه موثر دیگر در پیشگیري از بروز بیماري تب شیر مي باشد . نمك های آنیوني با افزایش آزادسازي كلسیم از استخوان ها پیدایش تب شیر را كاهش مي دهند همینطور نمك های آنیوني در جیره های با سطوح كلسیم بالا نیز مفید مي باشند . 



كــتوزیس: 

این نقص‌ متابولیكي در فیض عدم تغذیه مطلوب بویژه از نظر انزژي در اوایل شیردهی روي میدھد . با كاھش تدریجي مرحله گلوكز خون ذخایر بدني مورد استفاده قرار مي گیرد و معمولاً ١٠ روز تا ٦ هفته آن‌گاه از وضع حمل در اوایل شیردهی گاوهای پرتولید در گیر به كتوزیس تحت كلینیكي یا این که كتوزیس اول مي شوند . 

مساله دیگري مثل جفت ماندگي، جابجائي شیردان از عوامل مستعد كننده كتوزیس هستند . 

علائم 
پیدایش كتوزیس: 
-كاهش 
اشتها بویژه در جهت مصرف غلات 
-عدم 
کار شكمبه 
-كاهش 
وزن 
-کاهش 
ایجاد شیر 
دو تغییر‌و تحول بیشتر که در بیماري كتوزیس روي می دهد كاهش مرحله گلوكز خون و ارتقاء سطح كتون بادیهای خون میباشد مرحله نرمال گلوكز خون در گاوهای شیري در حدود ٥٠ میلي گرم در دسي لیتر خون می باشد . 


تــشخیص: 

آزمایشاتي جهت كنترل سطح ها کتون ها در شیر و ادرار وجود دارااست . شیر گاو در حدود نصف تراز كتون بادی های خون را دارد در حالیکه مرحله كتون بادی های ادرار 4 بار از مرحله كتون بادی های خون عمده میباشد . 

تست ادرار جهت تشخیص وجود كتون بادی ها در بسیاري از گاوها در اوایل شیردهی مثبت مي باشد که نیازي هم به درمان ندارد . به هر صورت نتیجه منفي تست نمایانگر عدم پیدایش كتوزیس مي باشد آزمایش شیر ظریف تر نتیجه انتخاب كتوزیس را مي دهد . 



درمــان: 

در تمام شیوه های درماني كتوزیس هدف افزایش مرحله گلوكز خون و كاھش آزاد سازي ذخایر بدني مي باشد . 

تزریق 
وریدي گلوكز: 
این شیوه پرسرعت ترین رویکرد براي رساندن گلوكز به تن گاو مي باشد و ظاهراً به کارگیری از تزریق گلوكز درمان قطعي مي باشد . 

پیشگیري: 

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مشاوره حرف آخر صرافی والکس روش 9015 Michael صد آثار دانش آژانس خبری امروزنآ Paula Dr. Reza Moghaddasi